Boek

Geez/Habesha jaarkalender, GEEZ/HABESHA CALENDAR ግእዝ/ሓበሻ ዓውደ ኣዋርሕ ግእዝ/ሓበሻ የአመት መቁጠርያ
Het boek Geez habesha jaar kalender:- is een basiswoordenboek die in vier verschillendetalen en twee verschillende jaartellingen geschreven is. Dit boek is handig voor migranten die ENGELISH, TIGRINYA (Eritrees) en AMHARIC (Ethiopische)  taal spreken om elk dag basiswoorden en zinnen in het Nederlands taal te kunnen leren, van 12 verschillende onderwerpen.
Ruim 90% van de Eritrese vluchtelingen in Nederland behoort tot de Etnische groep Tigrinya. zij behoren meestal tot de Eritrees-orthodoxe(Tewahdo)kerk.in de meeste orthodoxe(Tewahdo) dorpen wordt Geez kalender gebruikt. De Eritreeers vluchtelingen kunnen ermee ook geholpen worden.
De Geez/Ge’ez kalender:- is de blangrijkste kalender die gebruikt wordt in Ethiopie en is gelijk aan het liturgisch jaar van de Eritrees-orthodoxe kerk waar deze bekend staat als Geez kalender. De tijdrekening is gebaseerd op de oudere Alexandrijnse of koptische kalender.
Het Geez schrift:- is een antieke Semitische taal. het is een oude Afro-Aziatische taal die verwant is met het Tigrinya,Amhaars en andere moderne Semitische talen die worden gesproken in Ethiopie en Eritrea.
Tigrinya is een Semitische taal die in Eritrea, in de Ethiopische regio Tigray en onder enkele leden van de Bèta Israël in Israël gesproken wordt. Tigrinya is de officiële werktaal in Eritrea. Tigrinya wordt door meerdan 7 miljoen mensen werldwijd gesproken.
Amhaars:- is een Semitische taal die in Ethiopie gesproken wordt en daar tevens de officiële werktaal is. De Amhaars taal telt wereldwijd meer dan meer dan 49 miljoen sprekers. Het is, na het Arabisch, de meest gesproken semitische taal ter wereld. Geez/ Habesha jaar kalender 2020 nog mogelijk online te bestellen. Geez/Habesha jaarkalender 2021:- is van 10 december 2020 verkrijgbaar. u kunt alvast bestellen.